DUURZAAMHEID

Samen naar een duurzamere toekomst.

Duurzaamheid en MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) staan steeds hoger op de agenda binnen Rodus Professional. MVO is een proces en geen eindbestemming. De doelen die wij willen nastreven veranderen in de tijd en met elke bedrijfsbeslissing. Rodus Professional zoekt de komende jaren naar haalbare stappen om de maatschappelijke verantwoordelijkheid vorm te geven. Dit doen we op basis van ons eigen kwaliteits-, arbo- en milieubeleid10R model en SDGs. Daarnaast maken we al jarenlang een bewuste keuze voor Schulthess wasmachines en drogers onder het mom; Go Clean, Go Green!

Duurzaamheid
SCHULTHESS

Go clean, Go Green!

Waarom wij van Rodus Professional kiezen voor wasmachines en drogers van Schulthess? Duurzaamheid betekent voor Schulthess: hoge kwaliteit, duurzaamheid, innovatieve geest en eerlijke, milieuvriendelijke productie van wasmachines. Zodat toekomstige generaties ook in een intacte omgeving kunnen leven, produceren we bijzonder energiezuinige wasmachines en drogers die een minimum aan elektriciteit verbruiken. Schulthess stelt normen op het gebied van milieubescherming en duurzaamheid en wil in 2030 CO2-neutraal produceren. Onder het thema “Go clean, go green” proberen zij deze doelstellingen te realiseren.

DUURZAAMHEID

10 R model van Rodus Professional

Wij van Rodus Professional zijn dagelijks bezig met MVO, Duurzaamheid en Milieu. Van het gescheiden afval verzamelen en het afvoeren van elektrische apparaten tot keuzes maken van groene routes voor monteurs en de aanschaf van energiebesparende verlichting, auto’s etc. Ook de parkeerstraat en het reviseren van 2e hands machines is een goed voorbeeld. Door middel van een eigen R-model proberen wij zoveel mogelijk duurzame doelstellingen na te streven.

WATERVERBRUIK

Het verminderen van waterverbruik

We voeren regelmatig wastesten uit om wasprogramma’s efficiënter en duurzamer te maken. Onlangs hebben we samen met CSU een succesvolle test uitgevoerd op Avans Hogeschool in ‘s-Hertogenbosch. Door de waterstand te verlagen, hebben we aanzienlijke water- en energiebesparingen gerealiseerd zonder de schoonmaakresultaten te beïnvloeden. Deze aanpassingen in de wasprogramma’s vormen een belangrijke eerste stap naar duurzamer wassen, niet alleen op Avans Hogeschool, maar ook op andere schoonmaaklocaties die onze oplossingen gebruiken.

Rodus Professional

ISO 9001 gecertificeerd

Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) worden steeds prominentere thema's binnen Rodus Professional. MVO is voor ons een voortdurend proces, geen eindbestemming. De doelen die we nastreven evolueren in de tijd en worden beïnvloed door elke bedrijfsbeslissing die we nemen. In de komende jaren streeft Rodus Professional naar haalbare stappen om zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid verder vorm te geven. Hierbij baseren we ons op ons eigen kwaliteits-, arbo- en milieubeleid, het 10R-model en de Duurzame Ontwikkelingsdoelen (SDG's).

CONTACT

Heeft u nog vragen? Wij helpen u graag.

Heeft u na het bezoeken van deze pagina nog vragen over Rodus Professional en haar diensten? Neem dan gerust contact met ons op door onderstaand formulier in te vullen. Bellen kan natuurlijk ook: +31 (0)88 4004100.